Домашно насилие! Жена от „Еленово“ била бита и изнасилена, търси защита

Районна прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт срещу А.К. за извършено от него престъпление.

Обвиняемият К. от 2014 г. живеел на семейни начала с Н.Т. в апартамент в ж.к. „Еленово“ в гр. Благоевград. Към м. ноември 2018 г. отношенията между тях се влошили и жената се преместила с малолетното си дете в друго жилище.

След раздялата А.К. започнал да проявява агресия, като на три пъти осъществил актове на домашно насилие спрямо Т. и сина й. Освен това, в началото на 2019 г., обвиняемият извършил насилствен полов акт с нея. Това станало повод пострадалата да подаде жалба в полицейско управление, вследствие на която е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление – изнасилване.

Н.Т. е подала молба и до Районен съд – Благоевград за вземане на мерки за защита. В хода на това производство, със заповед от 31.01.2019 г., той е бил задължен да се въздържа от извършване на актове на домашно насилие спрямо нея и детето й, да не ги приближава, както и адресите, които обитават, работното място на жената и местата за социални контакти и отдих. Обвиняемият е бил запознат с акта на съда на 13.02.2019 г.

Въпреки това, няколко седмици по-късно, през м. март 2019 г., докато управлявал лек автомобил по ул. „Атон“ в гр. Благоевград, А.К. забелязал Н.Т. на тротоара и спрял до нея. Казал й, че иска да разговарят, но получил отказ. Обвиняемият й заявил, че ако не оттегли всички жалби и искания „щяло да стане страшно“, като тонът му бил заканителен и заплашителен.

К. последвал жената с автомобила в посока към обитаваното от нея жилище в ж.к. „Еленово“, за което имал забрана да приближава, и останал да я чака пред входа на блока. Ставайки свидетел на това, за да избегне среща с него, Т. използвала задния вход, за да влезе вътре.

С действията си обвиняемият нарушил заповед за незабавна защита от домашно насилие. Предстои производство по това наказателното дело срещу него да продължи в съда.

Свързани новини

Явор Бахаров отново отърва кожата

bilyana

Красив 3D надпис „Аз ❤️ Сандански“ посреща жители и гости на града!

vesito

Начална учителка от с. Баня загуби битката с коронавируса

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.