Доброволци от Банско спечелиха първо място в обученията, организирани от Национална асоциация на доброволците

В с.Белица, община Тутракан, се проведе третото, от общо 6, предвидени международни обучения на български и румънски доброволци в рамките на проект ROBG 332 „Joint Volunteering for a Safer Life“, финансиран от програма Interreg V-A Romania-Bulgaria.
Четирима доброволци от Банско, съвместно с доброволци от Пазарджик, спечелиха първо място и грамота в обученията, като премериха сили с румънските и доброволци от Пловдив.
Обученията са организирани съвместно от НАДРБ и Главен Инспекторат за Извънредни Ситуации на Румъния, а преподавателите са осигурени от ГД ПБЗН и Академията на МВР. Доброволците се запознаха с потенциалните рискове от мащабни бедствия и възможностите за оказване на взаимопомощ в трансграничния регион между България и Румъния. Освен това, преминаха през теоретична и практическа подготовка по различни теми, сред които горски пожари, наводнения, издирване, спасяване и други.

Свързани новини

ОбС-Банско актуализира Бюджет 2020

vesito

Задържаха мъж от „Еленово“с дрога

vesito

Автобусът на “Пирин” потегля към Украйна следващата седмица

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.