Добрин Хамбарджийски отново стана кмет на Габрово и Дебочица

Благоевградските села Габрово и Дебочица вече си имат кмет титуляр. От вчера със заповед на общинския управник Илко Стоянов за кметски наместник на двете съседни населени места е назначен Добрин Хамбарджийски. Той обгрижваше съселяните си до март 2020 г., но подаде оставка, след като се разбра, че в Търговския регистър името му е вписано като управител на фирма „Металкофраж” ЕООД, а това не му позволява да заема наместническия пост. Задълженията му бяха прехвърлени на кметицата на близкото село Лешко Галя Велкова, която временно съвместяваше и трите длъжности.

Връщането на Добрин Хамбарджийски на кметския стол стана възможно, след като прехвърлил управлението на фирмата на жена си. Най-доволни от връщането му са жителите на двете планински села, които разчитат на него и за снабдяване с хранителни продукти заради липсата на магазини по махалите.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Футболист за пример! Станислав Манолев подари тениската си в помощ на…

Regiona

Откраднаха 8 кг месо от „кочинка“ в Благоевград

vesito

Рекорден брой от 12 фирми в надпревара да обновят за 630 000 лв. читалището и Камерна опера

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.