Добра новина! Общински съвет защити интересите на благоевградчани. Строителство в парк „Бачиново“ няма да има

Строителство в района на тенис кортовете в парк „Бачиново “ в Благоевград няма да има. ВАС парира намерението на „Универсал Строй Консулт “ да бетонира благоевградския парк и па постои там комплекс.

Днес ВАС излезе с категорично определение, което потвърждава определението на Административния съд, с което бе отхвърлена като незаконосъобразна жалбата на Георги Ганджов, оспорил решението на общинския съвет за мораториум върху строителството в парк „Бачиново“. Жалбата на дружеството бе оставена без разглеждане, а делото бе прекратено.

Решението на върховните магистрати не подлежи на обжалване.
Председателят на ОбС Андон Тодоров направи всичко по силите си за да защити от застрояване „белия дроб“ на Благоевград. Той сезира различни институции и ОбС наложи мороториум за забрана на строителство на зелени площи.

На общинската сесия на 29 май общинските съветници  гласуваха да се изготви списък на всички спорни имоти, които се ползват като зелени площи, паркове, алеи, паркинги и прочие, но по ОУП са предназначени за строителство, за което към момента няма одобрени подробни устройствени планове в общината, както и на имотите и местностите, находящи се в землищата на селата.

Бизнесменът Георги Ганджов оспори решението, което   възпрепятства почти 10 годишен негов проект за изграждане на вилно селище в района  кортовете на „Бачиново“ в Благоевград.Сега след определението на ВАС от днес става ясно,че строителство в района на кортовете няма да има.

 

Свързани новини

Логодажка група за автентичен фолклор игра „Копачка“ в Делчево

Regiona

Провал на извънредната сесия на ОбС-Благоевград

vesito

От 1 май отпадат ковид ограниченията за влизане в България

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.