Добра новина за община Струмяни! Силна подкрепа на ЕК за отваряне на ГКПП-Клепало-Берово

Представителят на ЕК и участниците в Комитета за наблюдение подкрепиха реализирането на стратегическия проект за изграждане на граничния пропускателен пункт Клепало-Берово между Република България и Република Северна Македония.

По този начин ще има пряка връзка на община Струмяни с община Берово от другата страна на граничната бразда.

Индикативната стойност на проекта е около 4 млн. евро принос от Европейския съюз, който ще бъде допълнен от национално съфинансиране.

Със средствата ще бъде изграден липсващият пътен участък до границата, както и съоръженията, необходими за пункта, пише ИлинденПрес.

От страна на република Северна Македония се предвижда рехабилитация на готовите трасета и модернизация на изградените гранични съоръжения.

През последните няколко години страната ни е обновила повече от 21 км пътища, водещи към пункта, като остава да бъдат изградени още около 8,8 км.

Очаква се още през 2021 г. да започне проектирането за последния неремонтиран пътен участък.

Свързани новини

Музей на водата – Благоевград с арт предизвикателство към децата! „Водата и земята“ – нарисувай, изпрати и награда спечели

vesito

Училища ще се затварят, ако 20% от учениците са  със симптоми, сходни на Covid-19 или грип

bilyana

Кола излетя от мост в Рилци, в нея пътували майка и дете

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.