Дни преди пенсия: Кметът Томов уволни гл. арх. Васил Тинчев

Главният архитект на Благоевград Васил Тинчев е освободен от длъжност. Заповедта за прекратяване на трудовите му взаимоотношения е връчена вчера, а мотивът е получена ниска оценка при направената му атестация за справяне със служебните задължения.

На 11 юни 2020г кметът инж. Румен Томов стартира дисциплинарно производство срещу Васил Тинчев , което временно бе замразено , след като дни по-късно главният архитект на община Благоевград се разболя от ковид-19 и бе приет с пневмония в болница. Възстановяването му продължи дълго, като се наложи да ползва и отпуск за лечение в санаториум . В първия работен ден на 2021г арх. Тинчев се върна в кабинета си, където бе посрещнат с разпореждане да даде писмени обяснения за забавянето на преписки. Вчера бе свикан дисциплинарен съвет, който му е наложил наказание „Забележка“ . От общината информираха, че заради неизпълнение на служебни задължения като пропускане на срокове, забавяне на преписки, неспазване на работно време оценката от годишната му атестация е най- ниската – петица, което означава , че справянето му с работата е неприемливо.. В 16 часа гл. арх. В. Тинчев бе изслушан от кмета Томов, а преди минути му е връчена заповед за прекратяване на трудовите правоотношения без предизвестие.

Припомняме, че това е второто отстраняване на гл. арх. В. Тинчев от поста. През февруари 2019г той бе дисциплинарно уволнен от тогавашния кмет Атанас Камбитов. Гл. архитект обжалва в съда уволнението си, спечели делото и бе възстановен на работа през ноември 2019г. Второто му отстраняване от поста е само месец преди В. Тинчев да навърши години за пенсия.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

Кметът Стоянов се срещна с Н.Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия в България, обсъдиха възможности за немски инвестиции в Благоевград

vesito

При южната ни граница може да паднат части от китайска ракета

bilyana

Пандемията на неваксинираните

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.