Днес е ден за размисъл преди вота утре

Днес е Ден за размисъл преди предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Забранени са предизборната агитация и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите.

В деня преди вота Секционните избирателни комисия получават техническите устройства, както и всички изборни книжа и материали, необходими за гласуването.

Съгласно Изборния кодекс не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден.

Според последните поправки в Изборния кодекс във всички секции с над 300 избиратели, в страната и в чужбина, ще се гласува машинно.

Машинно гласуване не се произвежда при гласуване с подвижна избирателна кутия в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, както и в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме.

9 401 са секциите в страната, в които ще се гласува машинно. С техническите устройства ще се гласува и в 273 секции в чужбина, сред които 69 в Турция, като за вота в чужбина са осигурени 421 машини.

Свързани новини

Кметът на с. Илинденци Илия Башлиев губи поста си заради осъдителна присъда за алкохол

vesito

Кой депутат кара най-скъпата кола? Чия кола струва… 100 лева?

vesito

Тежка катастрофа между благоевградско Пежо и софийски Форд

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.