Директорът на СУ „Никола Вапцаров“ отново раздава награди

Измина една наситена с награди седмица в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово. Само преди няколко дни осмокласничката Нели Попова получи награда и за първо място за презентация от Национален конкурс „Народните будители  аз“, а вчера директорът на училището –  Вангелия Петрелийска получи нова награда за Нели – този път от Национален конкурс “МИЛА РОДИНО”, отново за първо място за есето „Историята на българския род“.  И в двата конкурса консултант в работата на Нели бе старши учителят по български език и литература Заприна Глушкова.

Конкурсът се организира от Народно читалище „Васил Христов 1927“ – с. Рупци и с подкрепата на Община Червен бряг. Тази година той беше посветен на  Национален конкурс „Мила Родино“, посветен на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на История славянобългарска и провокира участниците да изследват личността и творчеството на БУДИТЕЛЯ.

Директорът на училището сподели: „Образованието, науката, изкуствата и технологиите винаги са били постаментите на всяко излизане от криза. За да бъдат превърнати принципите на образованието в реални стъпки и постижения, са нужни учители, които не се страхуват да вървят напред и рискуват по пътя на познанието. А аз знам, че в нашето училище има такива учители, които карат децата да вярват в тях.“.

От своя страна пък консултанта на ученичката и нейн класен ръководител – Заприна Глушкова отново не скри радостта и вълнението си от новите успехи. Тя й пожела да продължава смело напред. Не пропусна възможността отново да й благодари:

„Благодаря ти Нели, че ми се довери! Благодаря за поредния наш успех! Отново доказахме, че можем да печелим награди на национално ниво и това, че нашето училище, макар и малко, по нищо не отстъпва на големите училища. Успехите ни са „заразни“ – увличат след себе си и по-малките. Обичам те!“

 

Свързани новини

Внимание! Критично покачване на нивата на реките Струма и Места

vesito

От Американския университет недоволни от Томов, искат спешен ремонт

vesito

„Хонда“ пламна край село Градево

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.