Директорът на НХГ Марин Митов откри фотоизложба „Солунската Алма матер”

В.и.д. директор на Регионален исторически музей – Благоевград д-р Кирил Алексиев и директорът на Национална хуманитарна гимназия “ Св. Св. Кирил и Методий“ Марин Митов откриха официално днес фотоизложбата „Солунската Алма матер”.

В постерната изложба, посветена на 140-годишнината от основаването на Солунската българска мъжка гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, са показани снимки на учители и ученици от Солунския период в развитието й до 1913 г., както и фотографии на випуски на девическата гимназия. Един от акцентите е преместването на училището в град Горна Джумая (Благоевград) през 1920 г., където се намира и днес.

Сред най-ценните фотографии са тези на дейци на българското националноосвободително движение след 1878 г., които са били нейни учители или възпитаници.

Свързани новини

Алекс и Дани Петканови се стягат да кумуват на сватба

vesito

Служителите на НОИ – Благоевград дадоха мощен старт на празничните купони

Regiona

Дезинфекцират обществените места в Дупница

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.