Директорът на Младежкия театър Бр. Митов към Василиса Павлова: Вие сте вредна за културата в Благоевград!
Бранимир Митов поиска оставката на зам.-кмета по култура в община Благоевград

Директорът на Младежки театър Бранимир Митов поиска оставката на зам.-кмета по култура в община Благоевград Василиса Павлова.

„Вие сте вредна за културата в Благоевград“, заяви от трибуната на ОбС Благоевград Бранимир Митов. Той обясни,че не може да се съгласи с водената политика в община Благоевград по отношение на отдел “Култура“. Имал е среща със зам.- кмета и е възмутен  от определения наем от 360 лева за 100 кв. метра, които да ползва театъра за свои представления.

„ Едно събитие струва 500 лв.и това е за един час култура в Благоевград.Такъв наем го няма и в Чикаго! Ние артистите в Благоевград сме кюфтета, според ръководството на община Благоевград“, коментира Бранимир Митов и обясни,че в София е създаден фонд за солидарност, за да „тръгне“ културата.

Бранимир Митов коментира още,че в Кукления театър в Благоевград няма нито един актьор от града, в Камерна опера само 5 са от Благоевград, а другите са пътуващи, назначена била и актриса от Кипър.

По време на заседанието изказване извън дневния ред направи и Иван Кацарски, който е организатор на „Джумая фест“ в Благоевград.

„ Ще има ли култура в Благоевград?, попита реторично Иван Кацарски от трибуната на ОбС и добави, че Благоевград е единствената община в България, която търси пари за ползване на общински площи, на които се организират културни мероприятия.

„Никой млад човек няма да дойде да живее в мижав град“, отсече Кацарски.

Той обясни,че месеци наред внесял искания за среща с кметското ръководство, на която да се обсъди бъдещето на културния живот в града, но така и среща не се осъществила.

Василиса Павлова отговори, че ще разпространи становището си по темата писмено.

Свързани новини

Двама заразени с коронавирус в Благоевград!

desi

Обраха апартамент в ж.к. „Запад“ в Благоевград

vesito

Област Благоевград с 24 нови случаи на COVID-19 през последните 24 часа, 210 в страната

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.