Деца от ДГ “Патиланци“ в с. Микрево слушаха беседа за хигиенните навици  

В ДГ “Патиланци“ – с. Микрево здравните медиатори в община Струмяни, съвместно с г-жа Екатерина Амова – главен инспектор от РЗИ-Благоевград изнесоха беседа на тема: „Хигиенни навици на децата от детските и учебните заведения за превенция на инфекциозните заболявания“ в изпълнение дейностите заложени по Националния план за действие, за изпълнение на националната здравна стратегия на Република България за интегриране на ромите.

Беседата бе много интересна за децата и те с удоволствие изслушаха всички важни неща свързани с личната хигиена, след което демонстрираха какво са научили.

Представената тема е изключително важна, защото правилната лична хигиена означава ежедневна грижа за всяка част от тялото и възможност за предотвратяване разпространението на бактерии и болести. Хигиенните навици трябва да се възпитат в детето още в най-ранна възраст, за да се утвърдят в живота му като възрастен.

 

Свързани новини

Трима се млатиха в Симитли

vesito

Новият шеф на КАТ-Благоевград предприе кадрови промени

vesito

Затварят пътя Белица-Краище заради ремонт

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.