Децата от група “ Звездички“, филиал Ян Бибиян пресъздадоха Голяма Коледа

„Голяма Коледа е днес, щерко, Христовото рождество. Здрава и берекетна да ни е годината! Пълни да са ни оборите с животни! Трудно да ни се затварят хамбарите от жито! Ама дочахме ги момците коледари, а? Как само тия напети ергени пеят и благослов носят. Възхваляват, щерко, раждането на Млада Бога…“ – из „Думам ти, щерко“, Анелия Овнарска- Милушева

Децата от група “ Звездички“, филиал Ян Бибиян пресъздадоха Голяма Коледа. Вдъхновени от книгата на Анелия Милушева, децата показаха какви са традициите и обичаите, свързани с Рождество Христово.

Инициативата е вдъхновена от книгата на Нели Овнарска – Милушава – „Думам ти щерко”, като в рамките ѝ децата от всички филиали на ДГ „Радост” да бъдат запознати с по един църковен празник, описан в изданието на авторката. Идеята е на директора на Детска градина „Радост„ Виктория Янчева.

Свързани новини

Сигнал до МВР: Чалга певец от Сандански се издържа със сводничество!

vyara

/Видео/ Кметът Румен Томов с шокиращи разкрития за извършвани плащания за едни и същи дейности от две общински фирми
По 50 600 лв. са плащани на хора от екипа „Камбитов” през „Благоевград инвест”, разкри градоначалникът

vyara

Съветник от ГЕРБ отправи въпроси за уличните кучета пред ръководството на общината в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.