Детските градини и ясли в община Банско започват работа от 26 май

Възобновява се приемът в детските градини и ясли на територията на Банско, Добринище и село Места, съобщиха от общинския пресцентър. Детските заведения ще бъдат отворени от 26 май, вторник.

Приемът на децата ще бъде възможен само след писмено изразено информирано съгласие от родителите. Сградите и дворовете на детските градини и ясли в общината са подготвени – ремонтирани, почистени и дезинфекцирани.

Осигурени са лични предпазни средства за персонала и препарати за периодична дезинфекция на помещенията. Където е възможно, ще бъдат отворени допълнителни входове, за да се избегне струпването на деца и родители. Грижата за здравето на децата е от първостепенно значение за общинските власти и поради това няма да бъдат допускани компромиси.

Приемът на децата сутрин ще бъде след задължителни общ преглед за здравословното състояние и измерване на температурата. Поради това е необходимо родителите да предвиждат достатъчно време, тъй като приемането на децата в градините и яслите ще става по-бавно от обичайното. Децата във видимо неразположение и със симптоми за влошено здраве, ще бъдат връщани. Родителите няма да бъдат допускани в детските градини, ако не носят лични защитни маски за лице.

Свързани новини

Двоен празник! 140 години от основаването на Солунската гимназия

vesito

Съветник от ГЕРБ се поклони пред делото на Тодор Александров

vesito

Бранимир Митов играе благотворително в помощ на болната преподавателка Гергана Деренцева

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.