Демерджиев: Десетима гранични полицаи са участвали в трафик на мигранти

Поне десетима гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти, съобщи пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщи Dir.bg.

Те са били в различни териториални подразделения на „Гранична полиция“ на границата с Турция. Със засилване на мигрантския натиск очевидно са засилени процесите на привличане на полицейски служители в тези схеми за трафик, коментира Демерджиев.

„Вътрешна сигурност“ работи по изясняването на този въпрос, с взаимодействие с прокуратурата. Ще пристъпим към преместване на хора, за които нямаме достатъчно доказателства, че са замесени в такъв трафик, но имаме убедителни данни, добави още министърът на вътрешните работи.

Преди дни Иван Демерджиев заяви, че в резултат на предприетите от властта мерки мигрантският натиск е намалял, а в регионалните дирекции на „Гранична полиция“ ще има промени след приключване на работата на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР.

„Изключително много разчитаме помощта от турска страна да се засили и да се обърне внимание на този проблем по-сериозно и от тях. Разговорите ще бъдат да се уплътни зоната от турска страна, защото там се натрупва огромно количество мигранти и когато се съберат големи групи, възпрепятстват работата на нашите гранични полицаи и военни“, обясни Демерджиев.

 

 

Свързани новини

И този месец пенсиите ще се дават чрез хартиени списъци

vesito

Проф. Кантарджиев: Ваксината на Пфайзер вече ще може да се поставя на деца над 12 г.

desi

Близо 200 нови случая на коронавирус у нас

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.