Делегация от Косово посети ОД ,,Земеделие“ – Благоевград

Днес Директорът на Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград,  Мария Захова, посрещна експерти от Министерство на земеделието, горите и развитието на селските райони на Косово, Отдел за допълнителни услуги и общински информационни и консултантски центрове, Косовски земеделски институт, Агенция за развитие на селските райони и Център за развитие на Косово (неправителствена организация).

Визитата бе организирана с цел обмяна на инситуционален опит, начини за кандидатстване, подпомагане и финансиране на земеделските производители, условия за допустимост, бизнес планове,  добри практики и съвети. На срещата взеха участие главния секретар на ОДЗ Благоевград Светлана Христова, директор на главна дирекция ,,Аграрно развитие“ г-н Божидар Йосифов и директор дирекция ,,Административно-правна и финансово-стопанска“ г-н Владимир Хаджийски. Дискусията касаеше срокове по оперативни програми, регистри, необходими за дейността на Министерство на земеделието, ОДЗ и ОСЗ, дейности за информиране на земеделските стопани за възможностите за кандидатстване, проверки и осъществяване на контрол.

Пред експертите от институциите в Република Косово бе представена презентация на тема  ,,Стартова помощ за развитието на малките стопанства“ от Стилиян Рупов, експерт в Национална служба за съвети в земеделието, теариториален офис Благоевград.

На отправена покана за визита в Република Косово, Мария Захова отговори: ,, С голямо удоволствие. Вярвам, че ще се срещнем отново. Благодаря Ви, че посетихте Благоевград! Винаги сте добре дошли! До нови срещи. Надявам се срещата ни днес да е била ползотворна.“

 

Свързани новини

Финални резултати от кампанията „Банско рециклира“

vesito

Тежка катастрофа, намясто моторист и пешеходка, спътницата му бере душа

bilyana

Огнеборците на Белица №1 на национална надпревара

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.