Две бездомни кучета „туристи“ от Симитли в центъра на Благоевград

Безстопанствени кучета, маркирани на територията на община Симитли са установени в Благоевград.
Служители на ОП „Общински приют за безстопанствени животни“ – Благоевград са реагирали на сигнал за четириного с различна ушна маркировка. Извършена е проверка в Интегрираната информационна система ВетИС, резултатите от която показват, че животното е от съседната община Симитли.
Вчера в Благоевград е забелязано още едно животно със същата ушна марка.
Управителят на ОП „Общински приют за безстопанствено животни“ – Благоевград Владислава Асенова е подала жалба към ОДБХ – Благоевград, чрез която настоява да бъде извършена проверка във връзка с ежедневни сигнали от граждани и доброволци, че се пускат кучета на територията на община Благоевград.
Често в Благоевград биват забелязвани нови възрастни кучета, а голяма част от тях са без марка или чип.
Има данни, че четириногите „пристигат“ в Благоевград от други общини, като биват пускани на места, които не са обхванати от видеонаблюдението в Благоевград.
Призовават се жителите, ако забележат нередности незабавно да подават сигнали на дежурните телефонни линии на Община Благоевград – 073/88 44 34, 073/ 88 44 06.

Свързани новини

ЮЗДП с нова система за подаване на сигнали за нередности в горите

vesito

Коледна екскурзия и шопинг във Виена

vesito

Съдбата на Деян трогва хиляди в Благоевград! Детето страда от детска церебрална парализа, за лечението му са нужни 40 хил. долара

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.