Двама от участниците в поръчката за разширение на пречиствателната станция в Краище отрязани от комисията

Община Белица дисквалифицира двама от общо тримата участници в обществената поръчка на местната администрация „I етап на разширение на съществуваща пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) в землище на с. Краище – включване на отпадъчни води от с. Краище, община Белица“, която е с прогнозна стойност от 1 681 824 лв. без ДДС, или 2 018 188 лева с ДДС.

Заради установени пропуски и несъответствия в техническите предложения столичните фирми „Прострийм ГРУП“ ЕООД, представлявана от Нели Бухалова, и „ДЖИ ПИ ГРУП“ АД, представлявано от Владимир Владимиров-Житенски и Стефан Тотев, са дисквалифицирани от комисията по избор и не са допуснати до последния етап – отваряне на ценовите им оферти.

При първия участник комисията е установила пропуски при дадените от него гаранционни срокове, които са под установения законов минимум и категорично е решила, че предложението не отговаря на предварително обявените условия по обществената поръчка. При втория участник са установени непълноти, разминавания и несъответствия в техническото предложение, които също не отговарят на предварително заложените изискванията на възложителя и техническите спецификации.

Единственият участник, чието техническо предложение е отговаряло изцяло на изискванията на възложителя и е допуснат до следващ етап, е обединение ДЗЗД „ПСОВ Родопите СК 2021“. За предложеното техническо предложение обединението е получило максималния бой точки, а предложената от него ценова оферта е в размер на 1 676 628 лв. без ДДС, или 2 011 954 лв., която е с 6234 лв. по-ниска от прогнозната стойност. Предстои ценовата му оферта да бъде прегледана и оценена и комисията да излезе с окончателно решение за избор на изпълнител. Предвид факта, че ДЗЗД „ПСОВ Родопите СК 2021“ е единственият участник и в случай, че не бъдат установени пропуски в ценовата му оферта, обединението ще се заеме с разширяването на пречиствателната станция в село Краище. Общо три софийски фирми влизат в обединението. Това са „Вера Строй” ЕООД на Велин Велев, „Строй Контрол Инвест” ЕООД, представлявана от Димитрина Матева, и „Каро Трейдинг” ООД с управител Красимир Караиванов. Предстои комисията да излезе с официално решение за избор на изпълнител.

С проекта се предвижда разширяване на съществуващата пречиствателна станция за отпадни води и изграждането на необходимата инфраструктура. Целта е да бъде обхванато разрастващото се през последните години село Краище, тъй като към момента съоръжението обхваща и пречиства само отпадните води само на съседните села Горно Краище и Дагоново. С реализирането на проекта ще се постигне намаляване на количествата на непречистените води и ще се намали количеството на замърсения товар, който се зауства в река Места. В резултат на реализирането на проекта ще се подобри, ще се запази и възстанови естествената околна среда.

Срокът, предвиден за изпълнение, е 150 календарни дни.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Кукерите от кв. „Ораново“ – Център сложиха звънците в деня, преди Коледа, за да напомнят ще Сурва наближава

vesito

COVID кризата в цифри: 23 нови случая в Благоевград

vesito

След жестокото убийство в Тервел: Бившият съпруг на жертвата имал забрана да я доближава

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.