Двама нови зам.-кметове в Благоевград

Дамян Качулски и Мария Петрова са новите зам.-кметове на Благоевград. Качулски, който до момента оглавяваше ресор “Образование”, ще отговаря за Европейското развитие и иновацииите в община Благоевград. Петрова пък поема сектор “Икономиката и инвестиции”. Тя е с 22-годишен опит като финансов контрольор, от Благоевград е, завършила е Икономическия техникум със златна значка и УНСС. Представи я кмета на Благоевград Илко Стоянов на специална пресконференция.

Още едно попълнение огласи официално градоначалникът. Това е бившата общинска съветничка Гергана Муртова, която заема позицията директор на “Дирекция за икономически инвестиции”. На пресконференцията тя и кмета апелираха частните фирми, които са подготвили проекти за финансиране от ЕС да подадат документи за включване в програмата ПИРО, за приемането на която ще има специална сесия в края на октомври, съобщи кмета.

Лошата новина за любителите на рока е, че 7-мото издание на The Brava Balkan Fest се отменя заради ограниченията, наложени за провеждане на подобни мероприятия със заповедта на министъра на здравеопазването от миналата седмица.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Тъжна вест! Медицинска сестра в МБАЛ-Благоевград загуби битката с коронавируса

vesito

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, за периода 14.09-18.09.2020 г.

vesito

Председателят на ОбС Андон Тодоров свиква местните парламентаристи на извънредно заседание

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.