Двама министри на среща с представители на бизнеса в Банско

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева ще се срещне с представители на бизнеса в Банско и региона по инициатива на народния представител от ГЕРБ Александър Мацурев.

„За Банско като туристическа дестинация от световен мащаб е от значение да се предприемат най-адекватните мерки и действия в подкрепа на туристическия бранш в региона, затова подготвяме посещение на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова в нашия град“, коментира Александър Мацурев.

Той обясни, че на работна среща с кмета на Банско Иван Кадев и общинското ръководството са дискутирани исканията на общината за финансово подпомагане за преодоляване на последиците от пандемията и бъдещите действия за реализацията на важни проекти за хората.

„Акцентирахме на важността от проектиране на р. Глезне до помпената станция. Обсъдихме изпълнението по рехабилитация от държавни и европейски средства на улиците „Глазне“, „Цар Симеон“, „България“, както и реализацията на новата детска градина , околовръстния път на града, рехабилитацията на езерото в градския парк , спортната площадка в Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“, каза още Александър Мацурев.

В очакване е и стартиране на реализирането на проекта за енергийна ефективност на обществени сгради, собственост на община Банско – сградата на поземлена комисия, кметство Добринище и кметство Места.

„Благодаря на премиера Бойко Борисов и на правителството за подкрепата за всичко, което досега се реализира в община Банско, което щеше да е невъзможно без адекватните действия на изпълнителната власт“, подчерта народният представител.

Свързани новини

Тъжна вест! Коронавирусът погуби благоевградски бизнесмен

bilyana

Стил и красота! Аптекарката Яна Илчева каза заветното „да“ на любимия Красимир

vesito

Благотворителен базар и концерт в помощ на Лъчо от Благоевград

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.