ДБ призова ПП да не се отказва от идеята за кабинет с втория мандат

От „Демократична България“ (ДБ) призоваха „Продължаваме промяната“ (ПП) да не се отказва от идеята да се направи опит за кабинет с втория мандат. Този вариант беше лансиран от двете формации преди дни.

„Нашият призив към „Продължаваме промяната“ ще бъде да продължим да разсъждаваме върху тази тема“, каза пред журналисти в парламента съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

„Разбирам цялата тежест на посланието, което „хартиената коалиция“ отправя с действията си за Изборния кодекс. С този подход на силово прокарване, при положение че предложихме формат за диалог, наистина руши и най-малката надежда, която беше започнала да хваща някакъв корен, че в този парламент можем да покажем различно отношение към упражняването на властта“, посочи Иванов и добави, че алтернативите на правителство на малцинството с втория мандат са „толкова лоши, че не бива прибързано да затваряме този прозорец“.

До това се стигна, след като в сряда ПП и ДБ заявиха готовност да предложат общ кабинет с втория мандат, но ако бъдат изпълнени условията им, които да покажат дали в парламента има нужната подкрепа за тяхно правителство. Едно от исканията им е да не бъдат приемани промените в Изборния кодкес. Преди ден с декларация от парламентарната трибуна председателят на групата на ПП Андрей Гюров даде знак, че ако измененията се приемат, няма да се предлага кабинет с мандата им:

„За да поемем в тази тежка ситуация държавата, има няколко критични предпоставки . Ако те не бъдат изпълнени, няма да имаме друг избор, освен да върнем втория мандат неизпълнен. Ако другите партии в парламента предпочитат хартиената бюлетина пред алтернативата на редовно правителство и постигане на исторически напредък за България, нека да излязат тук и да го признаят“.

Това предизвика сегашното изказване на Иванов с призив идеята да продължи да се мисли за кабинет с втория мандат. 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

БЕЗ МИЛОСТ: Заключиха и оставиха кученце в сейф на голям супермаркет (СНИМКА)

vesito

Христо Иванов за втория мандат: ПП ще излъчи кандидат за премиер

Regiona

Чакаме за нова кола повече от година

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.