Дариха болнични легла на социални и лечебни заведения в Благоевград

Общо 18 болнични легла са доставени и ще бъдат разпределени за нуждите на социални и лечебни заведения в Благоевград. Те са дарение от Фондация “Естер де Помери”, която е  осигурила и инвалидни колички, допълнително болнично оборудване и консумативи.

Дарението е направено със съдействието на кмета на Благоевград Илко Стоянов, директора на Дирекция „Икономическо развитие“ Гергана Муртова и Емилия Халилова-Цветина, директор Дирекция „Социална и жилищна политика“.

Очаква се и втори транш, като ще бъдат доставени още 12 болнични легла.

Към момента Фондацията е подпомогнала редица лечебни заведения в България.

Контеса Естер де Помери, председател на фондацията, е родена в Берн, Швейцария. Тя завършва университети в Берн и Париж. Във Франция учи археология, а в родната си страна-акушерство. Участва в множество фондации, организации, дейности, подпомагащи хората.

Община Благоевград изказва искрени благодарности към Фондация „Естер де Помери“ за благородния жест!

 

 

Свързани новини

Премиерът Борисов разпореди в новата заповед на здравния министър точно и ясно да бъдат описани изискванията за носене на маски на открито

bilyana

България отбелязва днес Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Почитаме паметта на Светите братя Кирил и Методий.

bilyana

/Видео/ В памет на Атанас Клечаров: Последният му танц разплака хиляди зрителите пред екрана

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.