Дават безплатен обяд на бедни в Благоевград

От 4-и май стартира доставянето на топъл обяд до дома на уязвими жители в Благоевград, които поради финансови проблеми и продължителна социална изолация, в условията на обявеното извънредно положение в страната са в затруднение, да осигурят сами прехраната си.

150 жители на община Благоевград ще могат да се възползват от безплатната услуга.
Храната ще се предоставя в работните дни в периода 04.05.2020 г. – 19.06.2020 г.
Помощта е насочена към:
– хора с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под карантина;
– хора без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната;
– хора, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
К

онтакти за повече информация и включване в програмата: 073/831547; 0894459767 – Домашен социален патронаж – Благоевград.

Свързани новини

Домашно насилие! Жена от „Еленово“ била бита и изнасилена, търси защита

vesito

След едногодишно прекъсване възобновяват Планинско изкачване „Благоевград“

vesito

Откриха двата черни лебеда от ,,Бачиново“ , плуват в Струма…

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.