Гърция праща хиляди медици в неплатен отпуск

Близо 10 000 неваксинирани здравни работници са в неплатен отпуск от вчера, с решение на гръцкото правителство. Законът за задължителната ваксинация на здравните работници предвижда, неваксинираните да бъдат изключени от работата си както за собствена защита, така и за тази на пациентите, които лекуват.

Новият министър на здравеопазването Танос Плеврис подчерта важността на ваксинацията и призова служителите да се ваксинирани, за да бъдат предпазени по време на голямата битка, която ги очаква.
Смяната на щафетата в Министерството на здравеопазването през последните 24 часа доведе неофициално до изчакване на нагласата за начина на изпълнение на плана от новото ръководство. През предходните дни обаче изтичането на срока, определен до 1 септември, за да бъдат ваксинирани или да си уговорят среща, допринесе за малка, кратка ваксинационна надпревара за здравните работници.

В същото време се предвижда интегрирането на нов персонал, ваксиниран, с тримесечни договори, с възлагане на определени услуги на структурите на частния сектор толкова дълго, колкото е необходимо.
И тъй като програмата за ваксинация не спира, на тези, които са ваксинирани в рамките на следващите 24 часа, се дава възможност да се върнат на поста си 14 дни след първата доза. Ежедневните протести в Гърция срещу задължителното ваксиниране не влияят на решенията на правителството. Вече се обсъжда и задължителна ваксинация за всички държавни служители.

Източник: Труд

Свързани новини

Народното събрание избра новия си председател

vesito

Извънредно! Радев свали доверие от Борисов

Regiona

20-годишен в тежко състояние след катастрофа между лек автомобил и камион

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.