Граждани, поставени под карантина, оспорват пред Административен съд – Благоевград наложените им предписания

В Административен съд – Благоевград са образувани пет дела против актове, издадени по Закона за здравето и Наредба №21 за реда за регистрация, съобщаване и отчет на заразните болести. Поставените под карантина обжалват законността на актовете, с които са им наложени предписанията.

Административно дело е образувано по жалба на физическо лице с постоянен адрес в град Благоевград против предписание за поставяне под карантина, издадено от инспектор в Столична регионална здравна инспекция. За неизпълнение на предписанието за поставяне под карантина в Районен съд – Благоевград е образувано наказателно дело, затова че лицето е напуснало адреса, на който е следвало да бъде изолиран.

Оспорени пред Административен съд – Благоевград са и други четири акта с предписание за поставяне под карантина, издадени от инспектори в Регионалната здравна инспекция – Благоевград. Адресатите на актовете са български граждани, влизащи в страната от Република Северна Македония.

Свързани новини

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, за периода 22-26.03.2021 г.

vesito

Хванаха трима мъже да шофират пияни

vesito

Започва рехабилитацията на туристическите маршрути на територията на НП „Пирин“

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.