Готови ли са за работа спешните медици от Благоевград?

Медиците от СПО Благоевград са готови за работа. Медицинските служители са оборудвани със специално защитни облекла, ръкавици и маски. Въпреки това някои от тях продължават да се страхуват за здравето си, но това не е причина да напуснат работата.

Всички от тях обаче одобряват решението всяко медицинско лице, което се бори с коронавируса да получава допълнително възнаграджение 1000 лева на месец.

Междувременно лекарите напомнят,че висока температура, треска, кашлица и затруднено дишане са първите симптоми, които отличават коронавируса COVID-19 от обикновения грип.

При тези симптоми болният трябва незабавно да се обади на личния си лекар и да го уведоми. Не трябва да се ходи в кабинета му, защото вирусът се предава лесно по въздушно-капков път – чрез кашляне, кихане, дори и чрез дишане в тесни и непроветрени помещения.

Свързани новини

Продължава кампанията „Безлихвено плащане“ на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград

vesito

С победа Септември Симитли приключи първи полусезон

Regiona

Една от пияните благоевградски ученички, колабирали на онлайн урок, е с коронавирус

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.