Гости в Музей на водата в Благоевград

Потребители на Защитено жилище за лица с психични разстройства и Център за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства в Симитли посетиха Музей на водата в Благоевград.
Придружени от своите ръководители, в рамките на час, те успяха да научат интересни факти за водата, нейните полезни свойства и начините за пестене на водния ресурс. За целта беше подготвена и специална лекция, която предизвика въпроси от страна на посетителите.
Визитата протече при спазване на противоепидемичните мерки.
На финала на срещата, потребителите получиха и символични подаръци от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград и Музей на водата.
Посещението на групата е част от проект „Нови умения и социално включване“, чиято целева група са лица с психични разстройства, който се изпълнява на територията на гр. Благоевград и гр. Симитли.
Целта е чрез реализиране на дейностите, да бъде насърчено личностното развитие на хора с интелектуални затруднения, настанени в резидентни услуги, като алтернатива на социалното изключване.

Свързани новини

Председателят на ОбС Андон Тодоров свиква извънредно заседание при закрити врати за важни точки

vesito

Готови са резултатите от аутопсията на мъжа от Китай, починал в Банско

vesito

Добра новина за община Струмяни! Силна подкрепа на ЕК за отваряне на ГКПП-Клепало-Берово

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.