Горски служители на ЮЗДП и огнеборци гасят два нови пожара

Общо 30 служители на Югозападното държавно предприятие и огнеборци гасят два нови пожара, възникнали днес в горски територии в районите на Трън и Дупница.  Пожарът в землището на трънското с. Дълга Лука е в иглолистна гора и засега е низов, но теренът е труднодостъпен и се гаси само със специализираните високопроходими автомобили на горските стопанства в Трън и Брезник. Към момента около 15 дка е засегнатата иглолистна гора.

Огънят в района на „ДГС Дупница”, край с. Дяково е предизвикан от искра при активиране на спирачките от преминаващ влак. По информация на директора на стопанството инж. Пламен Поюков всяка година на това място се случва запалване на сухи треви от преминаващи влакове, поради непочистената защитна ивица. Пожарът е низов в издънкова гора, като към момента е обхванал площ от около 10 дка.

 

Свързани новини

За 18-а поредна година ще се състои кукерският фестивал „Симитлия”

vesito

Спират водата в кв. „Еленово-2″ – Благоевград днес от 9 до 12 часа

vesito

По традиция: Осветиха бурканчета с мед в храма “Въведение Богородично” в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.