Голяма част от учениците се завръщат в класните стаи, задължително с маска или шлем

Голяма част от учениците, които се обучаваха дистанционно, се завръщат в класните стаи от днес.
Децата от 5-ти до 12-ти клас ще са длъжни да носят защитна маска или шлем както в общите части на училището, така и в класните стаи по време на час. За учениците от 1-ви до 4-ти клас носенето на маски е препоръчително или по преценка на учителите.
 До края на месеца остават по домовете си учениците от 6-ти до 12-ти клас в Бургас, както и в гимназии в Хасковско. В град Пловдив и областта директорите трябва да изготвят графици за присъствено и неприсъствено обучение, така че да се избегне струпване на ученици в сградите. В Асеновград учители се заканват да бойкотират учебния процес и призовават да се затворят всички училища в страната, пише канал3.
Решения за начина на учене ще бъдат вземани от педагозите в зависимост от развитието на епидемичната обстановка във всеки конкретен град.

Свързани новини

Електрическите автомобили представляват близо 80% от продажбите на нови автомобили в Норвегия

vesito

Паника! Искат връщане на всички мерки заради пика на COVID-19

vesito

Президентът: Партиите нямат право на грешка, да започнат диалог

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.