Голяма сделка: Благоевградчанин с транспортен бизнес купи офиса под нощния бар на хотел „Ален мак” срещу 600 хил. лв.

Собственикът на транспортна фирма с тирове Красимир Ангелов купи срещу близо 600 000 лв. помещението под някогашния нощен бар на хотел „Ален мак“ в центъра на Благоевград, където в момента се помещава „Интернешънъл Асет Банк”.

Това е първата за годината голяма сделка за недвижим имот в областния център на Пиринско, реализирана успешно от частния съдебен изпълнител Александър Цанковски. При това тя бе сключена още на първия търг, обявен от Цанковски, за помещението от 155 кв.м.

Според източници на „Струма“ наддаването за офиса било оспорвано заради проявилите интерес към него 6 фирми и юридически лица. Сред тях била и банката, разположена в него. Първоначалната оценка на помещението бе 240 078 лв. без ДДС и всички участващи в наддаването са платили като депозит 10% от тази стойност. Ангелов дал най-високата оферта, а банката се отказала на ниво около 300 000 лв., след като преценила, че й е много по-изгодно да получи парите кеш, отколкото сама да стане собственик.

Красимир Ангелов е слабо известен в Благоевград. За него се знае само, че е роден през 1973 г. и е племенник на строителния предприемач Мариус Цонев-Семкара. Семкара се прочу преди години, когато десетки собственици на апартаменти в нова благоевградска кооперация скочиха срещу него, тъй като ги бе зарязал, без да им прекара ток, но не бе пропуснал да им прибере парите. По-късно банка обяви за продан 3 магазина, апартамент и студио в друга негова кооперация, за да си прибере парите.

Според Търговския регистър племенникът има доста по-успешен бизнес от този на Семкара – Красимир Ангелов има участие в 6 фирми.

Парите от продажбата на банковия офис влизат в „Интернешънъл Асет Банк” заради непогасена ипотека от досегашния му собственик Методи Калъмбов.

Офисът е част от бившия „Балкантурист“, който екскомендантът приватизира в първите години след демократичните промени. Той бе ипотекиран от основната фирма на Калъмбов „Мак Турс” АД през 2016 г. срещу отпуснатия му от „Интернешънъл Асет Банк” кредит от близо 6 млн. лв., с които дъщеря му построи хотел „Рилец” до Рилския манастир.

От многото задължения на Методи Калъмбов към общини, НАП и банкови институции до момента той се е издължил само на община Благоевград, където години наред не бе плащал данък и такса смет за имотите си. Преди 3 месеца кметът Илко Стоянов го похвали, че е броил над 300 000 лв. и към онзи момент не дължеше нищо.

Останалите борчове на „Мак Турс” далеч не са погасени и заради тях М. Калъмбов е на път да загуби почти всичко, което получи навремето на безценица. Община Рила продава заради неплатени данък сгради и такса смет рибарника му в Рилското корито заедно с механата до него и терена от 7 дка земя срещу 205 000 лв. Задълженията са не само на „Мак Турс”, но и на фирмата на дъщерята на М. Калъмбов Димитрина – ЕТ „Фешън Топ Модълс – Димитрина Калъмбова”, които заедно държат в общината цех за бутилиране на минерална вода, 2 хотела, един ресторант и малка ВЕЦ до Рилския манастир.

В момента от всички обекти на Методи Калъмбов, приватизирани в Благоевградска и Рилска община, работи единствено хотелът на дъщеря му. „Ален мак“ в центъра на Благоевград е руина, мотел „Рилци“ е изтърбушен от крадци и НАП безуспешно се опитва да го продаде за над 3 млн. лв., в същото състояние е и  хотел „Бор“ над Младежкия дом. През няколко години Методи Калъмбов пуска слуха, че започва грандиозен ремонт на хотел „Ален мак“, който по времето на соца фигурираше върху всички пощенски картички на Благоевград, но от 20 г. не е направил нито едно подобрение в сградата и тя дори е опасна за минаващите край нея.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Две катастрофи затрудниха движението в Креснеското дефиле

vyara

В Банско е спокойно, хората на терен със специални защитни облекла

vesito

Вижте указанията за работата на големите нехранителни магазини

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.