Голямата любов на Камен Во още му е признателна

Голямата любов на Камен Воденичаров Елина Кешишева се завърна в София с фотоизложба, която открива на 24 юни в най-голямата галерия „Квадрат 500“. Красавицата, която бе манекенка, напусна България още миналия век, когато получава покана да се снима в Париж.

Преди това учи 2 години журналистика в София, движи с хората от „Ку-ку бенд“, участва в студентските стачки и протести, но през 1997 г. заминава за Франция.

„Не исках да отида. В същото време една жена – моден агент, беше показала мои снимки на агенция и ме бяха харесали. Трябваше да ми изпратят билет, за да замина. И днес, утpе да ми изпратят, няма и няма. Тогава Камен ми купи билета и каза „Тръгвай“. Той не само символично, но и на практика ми промени пътя. Нищо не е искал в замяна. Този жест до ден-днешен високо ценя“, връща се в спомените се Кешишева, която и до днес е една от най-близките на Камен Во.

Като модел се изявява само година и минава от другата страна на обектива. Запалва се покрай бившия си съпруг Давид Белмер, който е професионален фотограф. Днес двамата са разделени, но навеки свързани от 19-годишната си дъщеря, а нашенката се утвърждава в професията.

„Фотографията, като повечето творчески неща, е чудесно нещо. Имам талант, но много хора имат талант. След това има много неща, които влизат в играта. И тези неща вече решават дали ще сме добри в това, което правим, защото чистият талант е чудесен за едно платно от една голяма магистрала, след това трябва желание, упоритост и много други неща. И много, много работа“, обяснява Кешишева.

И до ден-днешен конкуренцията не я интересува или притеснява, а Париж се е превърнал в неин дом. „Аз съм малко като кон с капаци, конкуренцията никога не ме е интересувала. А и никога не съм се чувствала като сама българка в Париж. Тук винаги съм усещала, че съм на мястото си, че принадлежа и на града, и на средата. Много рядко съм срещала ксенофобия или неприятни реакции на хората около себе си.“

Като млада обикаля три години из Азия, живее в Австралия, но вече четвърт век обитава френската столица. Иначе е родена в Бургас, а летата си прекарва в Черноморец. Затова е неразривно свързана с водата, която присъства навсякъде в снимките ѝ. Кадрите за предстоящата ѝ изложба са направени сред природата, по време на пандемията, близо до Мемийон във Франция, край близката река и извън времето.

Изложбата дава възможност на автора да ни потопи във философска приказка, където природата и водата символизират духовното пречистване и покой. Морето присъства в живота ми от ранно детство. „Аз съм родена в Бургас, израснала съм в Бургас. От съвсем малка е това плуване, „киснене“ във водата, това е част от живота ми.“

Заради Елина, която трябвало да стигне до Бургас, влюбеният Камен решава да тръгне на път през цяла България и в разгара на протестите срещу Жан Виденов, пише роден таблоид, цитиран от Burgas24.bg. Двамата потеглят на 10 януари 1997 г. и са спрени от демонстранти, преградили изходите от София. По онова време Воденичаров е един най-разпознаваемите шоумени и без проблеми преминава, както и на останалите барикади в Пловдив, Петолъчката при Сливен, докато стигне до родния на гаджето му Бургас.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Путин има тайна дъщеря, чиято майка е мултимилионер

Regiona

Рецепта на деня: Как да направите кисело зеле в тенджера

Regiona

Сашка Васева стяга сватба

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.