ГЕРБ-Петрич представи кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС на концерт „Петрич – НЕзависим от наркотици“

ГЕРБ-Петрич представи кандидатите за народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС на концерт под надслов „Петрич – НЕзависим от наркотици“, посветен на превенцията и борбата с разпространението и употребата на наркотични вещества.

На градския площад пред жителите на общината кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС поеха конкретни ангажименти, свързани с каузата.

„Събрани сме в обща кауза за живот без зависимости. Мисълта за утрешния ден са младите хора и децата. Целта на тази кампания не е да заклеймява, а да предпази и да помогне на тези, които са зависими, да открият независимия живот и да имат перспектива пред себе си. Затова в листата ни има толкова много млади хора, които ще гарантират бъдещето на нашата родина”, обърна се към хората водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевградска област Росен Желязков.

„Тази вечер аз заставам пред Вас като родител, за да говоря за един видим враг, за който никой не иска или се страхува да говори открито. Този проблем присъства сред нас и го премълчаваме прекалено дълго време. С тази кампания поемаме отговорност да използваме всички възможности, за да предпазим децата на Петрич и България”, заяви кандидатът за народен представител от Петрич и депутат в 44-то и 45-то Народно събрание Георги Динев. Той пое ангажимент, заедно с колегите си да инициират бъдещи законодателни промени в борбата с разпространението на наркотици, лечението на наркозависими и превенцията.

„В момент на криза, хаос и безвремие, в момент на толкова много проблеми, които трябва да бъдат решавани, заложете на експертите, на хората, които знаят какво да правят. Излезте на 11 юли и направете своя разумен избор, като гласувае с №5 за ГЕРБ и СДС, за хората, подкрепили с конкретни резултати своята работа”, призова Георги  Динев.

Младите кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС от Петрич Михаил Тонков, арх. Николая Илиева, Атанас Чолаков също призоваха от сцената всички да се обединят в защита на младите хора, изкушени от дрогата, като се насърчават да спорутват, да развиват талантите си.

Присъстващите имаха възможност да попълнят анкетни карти, заострящи вниманието върху проблема и целящи да дадат информация за ситуацията на местно ниво. Данните от тях предстои да бъдат обобщени. Раздадени бяха флаери, изготвени от МГЕРБ-Петрич, с нарочно подбрани послания към младите хора и родителите.

В подкрепа на каузата на ГЕРБ-Петрич на концерта дойдоха и кандидатите за народни представители Бисер Михайлов, Стоян Стоев, Елена Ташкова, кметът на Петрич Димитър Бръчков, областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков и областният секретар на структурата Даниела Савеклиева.

Съпричастни към каузата бяха Сара и Пепи Керемедчиев от група „Reflexion“ и дългогодишният председател на Областния съвет по наркотични вещества д-р Теменужка Любенова.

 

Свързани новини

Нов общински съветник полага клетва на предстоящата сесия на ОбС-Благоевград

vesito

Мъж от Благоевград сипе обиди към полицаи, хванали го без маска в църквата в кв. „Грамада“

vesito

/Видео/ Търпението свърши! На благоевградчани им писна, стига само обещания на Томов

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.