ГЕРБ-Благоевград, начело с Андрей Новаков, Росица Димитрова и Ил. Георгиев, се отзова на призива на Министрество на здравеопазването за кръводаряване

ГЕРБ-Благоевград, начело с Андрей Новаков, Росица Димитрова и Илиан Георгиев се отзова на призива на Министрество на здравеопазването за кръводаряване след като стана ясно, че в момента имат спад на желаещите да дарят кръв.
„В тази трудна ситуация решихме, че трябва да помогнем, защото по данни на МЗ ежедневно от преливане на кръв и кръвни съставки се нуждаят пациентите на клиниките по онкохематология, детска онкохематология, изгаряния, кардиохирургия, акушерство и гинекология, неврохирургия и т.н. Голяма част от спешните медицински интервенции също изискват преливане на кръв”, коментира областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Той уточни, че центърът по кръводаряване в Благоевград e предприел всички мерки, така че да се гарантира в максимална степен сигурността на всеки един кръводарител.
„В кампанията, която започна днес, се включиха общинският ръководител Росица Димитрова, Илиан Георгиев, общинското ръководство, общински съветници, членове на партията предимно от Благоевград. Първоначалната ни идея бе да направим широка кампания с хора от цялата област. Много от колегите от всички населени места в Благоевградска област заявиха желание и готовност да дарят кръв, но сега се съобразяваме с въведената ограничителна мярка за пътуване до областните центрове”, каза още Андрей Новаков.

Свързани новини

Тираджия от Благоевград осъди шефа си, защото…

Regiona

80-годишен шофьор с „Опел Фронтера“ се заби в кола на АМ „Струма“, има пострадали…

vyara

Читатели питат: Защо заключиха църквата в Благоевград?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.