Ген. Мутафчийски: Ще предложа да останат да работят аптеките, хран.магазини, бензиностанциите и банките

„В нашата страна са регистрирани 41 инфектирани, за последните часове бройката се увеличи на 10 за деня, повече от 200 са изследвани, с 30 % увеличихме броя на заболелите си за ден. В Германия – се увеличиха 50 %. Европа налага безпрецедентни мерки, въпреки икономическия ефект, въпроса е за физическото оцеляване на света, на чувствителната част на света с хронични заболявания и възрастните“. Това каза в драматично обръщение на извънреден брифинг в МС ген. Венцислав Мутафчийски.
„Наложените мерки не дават задоволителни резултати. Днес на централни места в София, животът продължаваше без никакви смущения. Добре е, че имаме кураж като нация, но не бива да бъдем лекомислени.
Задава се една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история, трябва да бъдем изключително отговорни към нас самите, към близките ни, възрастните ни родители, приятели и колеги“.
„Изпаднахме в дребнотемие, измести се фокусът на вниманието – дали фризьорските салони щели да работят, не сме узрели и не знаем какво ни предстои. Предстоят ни времена на изпитания, ще се загубят човешки животи и то на хора, които много обичаме, които са ни гледали и са треперели над нас, които се гордеят с нашите успехи, не бива да ги разочароваме в нашето безхаберие. Ще предложа на МС да приложи най-твърдите мерки.Да си дадем шанс тази буря да отмине с по-малко загуби. Не е време за купон. Моля ви, не ме питайте за фризьорския салон!“, допълни той,пише канал3.

Свързани новини

Илко Стоянов избран за кмет на Благоевград от големите градски секции, загубилият Румен Томов пръв на село

vesito

Стотици тирове блокирани на ГКПП Кулата

vesito

Въвеждат изцяло електронно връчване на актовете и фишовете за пътни нарушения

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.