Генералски син се стяга за вота в Благоевградско

Бивш заместник в енергийното министерство, уволнен от експреимиера Кирил Петков, е вероятният водач за депутат от партията на Стефан Янев в област Благоевград.

Вероятно Георги Самандов от Гоце Делчев ще е водач на партийната листа. Георги е син на генерал Атанас Самандов, който в момента е общински съветник в града. Той е в ръководството на регистрираната неотдавна партия на бившия служебен премиер.

В социалната мрежа Самандов-младши започна предиизборната си кампания. От дни разкрива частично факти за газовата криза. Обяви, че отново ще плащаме неустойки, този път на „Газпром Експорт“. Специалистът обаче не посочва конкретни цифри,вероятно страхувайки се от съдебно преследване. Попитан публично каква сума ще плати страната ни, Самандов отговори: Ако ни кажат, ще трябва да ги убием! Атомстройекспорт по същия начин ни осъдиха на над 1 милиард лева.

„Определени хора и кръгове, управлявали държавата, я направиха интересна. Бяхме убеждавани, че газова криза няма и че всичко в сектора е наред, а междувременно общественият доставчик заяви цена от близо 300 лева/МВтч за август. Новият стар председател на КЕВР сподели информация, че сме получавали синьото гориво с 20 процента комисионна за посредници. Плащаме ние“, коментира гневно Георги Самандов.

„Служебното правителство беше запитано защо не се е обърнало към компания, която „ни“ била резервирала капацитет за регазификация в Гърция, като че ли България не разполага с такова дружество, в което всички ние – българите сме акционери и което видно, е проспало тази възможност. Плащаме ние. Също така разбрахме, че междусистемната газова връзка е под угрозата да не се въведе в експлоатация за новия отоплителен сезон, въпреки че редица експерти констатират това от месеци. Но кой се интересува от експертите, като имаме „диверсификатори“, пита Самандов.

Диверсификаторите обаче не коментират каква е неустойката по договора с „Газпром Експорт“. Става ясно, че диверсификацията ни струва много пари.
А на нас ни омръзна да плащаме чуждите грешки“, заяви бившият зам.-енергиен министър./Е новина/

Свързани новини

Белодробната болница в Благоевград е в нокдаун!

vesito

Гърция регистрира първи случай на маймунска шарка

vesito

Фонд „Земеделие“ започна изплащането на субсидиите на животновъдите

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.