Гардовете на Доган от плажа „Росенец“ са върнати от съда в НСО

Двамата бодигардове на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, които преди година блъскаха на плажа „Росенец“ съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов и Ивайло Мирчев и хвърляха на пясъка българския флаг, са били възстановени от съда на работа в Национална служба „Охрана“. Това съобщиха Иванов и Мирчев в онлайн излъчване във фейсбук пред сградата на НСО, позовавайки се на своя информация.

„След случая „Росенец“ започва проверка в НСО, която се ръководи от ген. Емил Тонев, който след това става шеф на НСО. Той е уволнил двамата гардове (Румен Атанасов и Калин Гаджев). Те са възстановени на работа, след като са обжалвали своето уволнение. Аргументът е, че са уволнени от човека, който е извършил проверката“, каза Мирчев в живо включване пред сградата на НСО.

„Демократична България“ ще отправи официално запитване до НСО дали двамата охранители отново са на работа в службата, както и дали са получили допуск до класифицирана информация.

„Ще попитаме НСО ще приеме ли този факта да няма последици за нейните служители, които са се подиграли с българския флаг? За нас това е несправедливо“, коментира Христо Иванов.

„Не става въпрос за някаква вендета срещу някакви хора, които са ни блъскали или са се отнесли с нас не много подобаващо. Става дума фундаментални принципи на уважение към закона, българската държава и нейните символи“, каза още той.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=272&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdabulgaria.bg%2Fvideos%2F2700227610274779%2F&show_text=true&width=560&t=0″ width=“560″ height=“387″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

„Става дума за това, което казахме, стъпвайки на „Росенец“: Ние прокарваме линия в пясъка. Една линия, в която България трябва да е друга, законът трябва да се прилага към всички и не бива да има хора със специален статут като почетния председател на задкулисието Ахмед Доган. В България далаверите, свързани с ексклузивния статут на Доган за структуроопределящи“, допълни той.

Иванов съобщи, че следващите дни се планира преглед на различните процедури „и да доведем докрай всички онези очаквания на хората – всички казуси с „Росенец“ и Ахмед Доган да бъдат приведени в съответствие със закона“.

„Докато хората виждат, че в България има една фигура, на която всичко ѝ е позволено, те ще знаят, че законът не е еднакъв за всички. Затова няма да се откажем от нито един аспект, свързан с „Росенец“ и Доган, включително постройките, включително бодигардовете му, които се бяха превърнали в негова лична охрана до степен да не разпознават българския флаг, включително ТЕЦ „Варна“, пристанището към него и всички далавери като дълбачки и т.н.“, заяви още съпредседателят на „Демократична България“.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Ето къде БНБ държи своите 41 тона злато

Regiona

Светът се запасява с петрол

Regiona

/Видео/ Виктория Георгиева се класира на 11-о място на „Евровизия“

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.