Газът за юли скача с 32%! Къде е евтиният газ на Кирил Петков?!

„Булгаргаз“ ЕАД уведоми официално клиентите си, че окончателно предложената цена, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия за месец юли 2022 г., е в размер на 186,47 лева за мегаватчас (MWh) или 95,34 евро за MWh, изчислена по фиксинга на БНБ (без акциз и ДДС).

Това съобщава държавната газова компания на своя сайт, потвърждавайки по този начин вчерашната информация, която предостави изпълнителният директор на газовата компания Людмил Йоцов пред парламентарната комисия, проверяваща действията на „Булгаргаз“ след спирането на доставките от Русия.

Така цената на синьото гориво през юли ще бъде с 32% по-висока от тази през предходния месец, когато цената беше 141,36 лева за мегаватчас, без такси и налози.

Междувременно фючърсите на нидерландския газов хъб продължават да поскъпват и в края на търговия в четвъртък, нараствайки в рамките на деня с над 8% към 185 евро за мегаватчас, като дори достигнаха за кратко до нов 4-месечен връх около 187,26 евро за MWh – най-високо ниво от 9-и март насам.

Свързани новини

Общински съветник с опит ще слага ред в „Паркинги и гаражи“

vesito

Опасна коинфекция установиха в референтната лаборатория

vesito

И Meta се готви за големи съкращения

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.