Газохранилищата на Чехия са с рекордно висока запълняемост

Съоръженията за съхранение на газ в Чешката република са запълнени с газ с над 90%. Това съобщи на страницата си в Twitter министърът на промишлеността и търговията на републиката Йозеф Сикела.

„Нашите газови хранилища вече са запълнени с повече от 90%. Ние сме доста по-напред от директивата на ЕС, според която във връзка с необходимостта да се засили енергийната сигурност преди настъпването на зимата, това задължение се създава за запълване на газовите хранилища с 90%. Газът в Чешката република са на рекордно ниво. Може да се направи без внос на газ от Русия.“

В чешките газови хранилища са концентрирани 3,115 милиарда кубически метра. м газ. Тази година републиката не е внасяла газ от Руската федерация. Този вид енергийна суровина идва при нея транзитно през Германия от Норвегия, както и от LNG терминали в Белгия и Холандия.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Поне 1100 лева заплата, за да живеем нормално

vesito

България е на челна позиция по починали от COVID-19 в ЕС

vesito

Добра новина! Няма новозаразени с коронавирус в Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.