В село Церово, община Благоевград и село Сливница, община Кресна се провеждат частичени кметски избори

Частични избори за кмет се провеждат в две села в Благоевградска област.

В благоевградското село Церово частичният вот беше насрочен с президентски указ, след като избраният през 2019 година кмет Лефтер Едипов почина след усложнения от Covid-19. Четирима са кандидатите за кмет на селото, като трима от тях са партийни номинации, а един е независим.

597 избиратели ще могат да упражнят правото си на глас в една секция с две машини за гласуване. Осигурени са и необходимият брой хартиени бюлетини, ако устройствата дефектират. Има достатъчно подадени заявления от карантинирани жители на село Церово, които ще могат да гласуват пред домовете си в подвижна урна.

Кмет ще избират отново и жителите на село Сливница в община Кресна, след като предишният кмет Йордан Дончев беше отстранен от длъжност заради влязла в сила условна присъда, която го лишава от правото да заема управленски позиции за срок от две години.

За кмет на Сливница ще се борят двама кандидати, които са издигнати от партия и коалиция.

475 са гласоподавателите по избирателен списък, които ще гласуват машинно в една секция.

Свързани новини

Мъж издъхна в колата си край Струмяни

desi

Кошмар: Избягалият от зоопарка вълк нападна деца и нахапа момиче

vesito

Под прицел: НАП проверява пазарите за плодове и зеленчуци

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.