В „Пирогов“ чакат заплати за април, директорът: Бъдете търпеливи до понеделник!

Заплатите за месец април са 3.6 милиона лева, на 26.05 болницата получи от СРЗОК 2.8 милиона лв., като още същия ден преведе в НАП 1,5 милиона лева за осигуровки. Това пише в профила си във Facebook директорът на „Пирогов“ Асен Балтов.

Става ясно, че ако не се внесат парите в НАП, запорират сметките. Очаквахме до вчера до 17.00 часа да постъпят останалите фактурирани до 85% от определените лимити от НЗОК, но те не постъпиха по сметката на Пирогов! Имам уверението на касата след проведен разговор, че са преведени и ще бъдат в сметката ни видими в понеделник сутрин, посочва Балтов.

Автоматично ще бъдат наредени по личните сметки на всички служители и надявам се да бъдат до 12.00 освободени за харчене. Не ми е приятно да бъда оплюван за неща независещи от мен, пише началникът на „Пирогов“. Ако не бяха внесени осигуровките, парите, които чакаме сега, нямаше да може да бъдат получени поради запор, наложен от НАП! Общо взето параграф 22. Но това са фактите!

Като цяло заработеното от болницата е 50% от обичайното за месеца! Бъдете търпеливи до понеделник -01.06, призовава още Балтов своите служители.

БГНЕС припомня, че болница „Пирогов“ и до този момент е гръбнакът по справяне с пандемията от коронавирус у нас. Лечебното заведение, както и ВМА бяха най-натоварените откъм пациенти с COVID-19. А лекарите и медицинските сестри там са изложени всекидневно на опасност от заразяване с коронавирус. /БГНЕС

Свързани новини

Паника! Софиянци похарчиха 2 милиона лева тази нощ в магазините

vyara

Скача цената на такситата в Благоевград

vesito

Отпускат над 50 млн. за Великденски добавки към най-ниските пенсии

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.