В Благоевград: Съботна акция срещу нарушители

Служители в звено „Инспекторат“, дирекция „Екология и чиста среда“, проведоха акция с цел превенция на нарушения и нередности.
По разпореждане на кмета на Благоевград Илко Стоянов е проверен сигнал за подготвителни дейности за изграждане на площадка, прилежаща към временен търговски обект (ВТО) в района на бул. „Джеймс Баучер“.
Установено е, че на място се трасират около 30 кв. м. площ, като същата се посипва с инертен материал. На ползвателя на ВТО е съставен констативен протокол с предписание дейностите да бъдат незабавно преустановени.
В хода на проверките е констатирано и нарушение от страна на фирмата изпълнител, ангажирана с подмяна на настилката на главната пешеходна зона в града. В момента по ул. „Димитър Талев“ се извършва ремонт, като периметърът не е обозначен с необходимата сигнализация, а е ограден със строителен материал, което създава неудобство за жителите и гостите на града. В тази връзка Община Благоевград ще изпрати писмо до фирмата и ще потърси отговорност за действията.
Служители към звено “Инспекторат“ са реагирали и на сигнал от граждани, относно мнителни лица, които събират пари от минувачите,представяйки се за глухонеми.
Акции, с цел превенция на нарушения и нередности, ще се провеждат ежедневно, по разпореждане на кмета Илко Стоянов.

Свързани новини

Опашка за изплащане на пенсии пред пощата в Благоевград

vesito

Баща даде на дъщеря си да го повози с АТВ, вкара го в болница с опасност за живота

bilyana

След нападението над медици: Аутопсия доказва причините за смъртта на мъжа от Самоков

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.