В Благоевград откриха изложба „Дипломация и изкуство“ по повод 140 години от началото на българската дипломатическа служба

Днес в Градската художествена галерия Благоевград бе официално открита изложба „Дипломация и изкуство“ по повод 140 години от началато на бълграската дипломатическа служба. Представени бяха творби от колекцията на Министерството на външните работи – една от най-оригиналните художествени сбирки, собственост на държавните институции у нас. В експозицията са включени произведения на 12 автори от различни творчески генерации, с различна индивидуалност, характер и стилова ориентация. Изложбата се откри от Снежана Йовева, директор на Държавен културен институт и Иван Милушев, директор на Градска художествена галерия Благоевград.
Сред гостите на откриването бяха заместник-кметът по строителството и сигурността инж. Евгени Терзиев и председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров.
Изложбата е проект на Държавен културен институт към Министъра на външните работи.

 

Свързани новини

Председателят на ОбС Андон Тодоров с важен ход срещу застрояването край “Бачиново“, настоява РИОСВ да прекрати процедурата по искането

vesito

Семейство под карантина търси биричка и цигари на горещ телефон в Благоевград

desi

Живот в планината и със спорт – без дрога

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.