Вълнения! Седмокласници от Второ ОУ „Д. Благоев“ получиха свидетелствата си, завоюваха високи постижения на малките матури

Седмокласници получиха свидетелства за завършено основно образование и се сбогуваха със Второ ОУ „Димитър Благоев“ в Благоевград. Церомонията се проведе преди дни в двора на училището.

Този випуск ще се запомни с това, че е първият випуск, който завършва дистанционно и е с най-високите постижения на НВО по Български език и литература и по Математика през последните години.

Средният бал на випуска в точки по БЕЛ е 65,01, което е с цели 14 точки повече от средния бал за страната и за областта Благоевград, а по Математика – 47,96, което е с 13 точки повече от средния бал за област Благоевград и с 11 точки повече от бала за страната. В сравнение с миналата учебна година – + 1, 48 точки на изпита по БЕЛ и с цели +9,89 на изпита по Математика. Това са резултати, постигнати с много труд и упоритост и показват високо качество на обучението.

Поздравления получи Елена Валева с 98,5 точки по БЕЛ, Ренета Калоянова с 98 точки по БЕЛ, Ема Калоянова с 93 точки по БЕЛ, Мария Цветкова с 98 точки по Математика, Александра Иванова с 92 точки по Математика и Георги Николов с 90,5 точки по Математика.

Учителите им пожелаха на седмокласниците крепко здраве, дръзновение, късмет, да продължат успешно образованието си там, където най-много желаят, да прославят с поведението и с компетентностите си името на Второ основно училище „Димитър Благоев“ – училище дало път и знания на много поколения благоевградчани.

Свързани новини

УЖАС! Бебе със счупен череп е прието в реанимация

vesito

В Банско работи кризисен щаб под ръководството на кмета Иван Кадев

vesito

27-г. кандидат за пожарникар се хвърля пред коли в Благоевград, настанен е за лечение в психиатрия

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.