Възстановена е туристическата пътека към Стобските пирамиди. Днес тя беше официално открита, в присъствието на директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов.

„В продължение на една година възстановихме всичко, включително и тази дървена къщичка зад мен. Благодаря на колегите от „ДГС Рилски манастир“, които дадоха всичко от себе си в една година, в която възстановиха всички архитектурни елементи. Щастлив съм, че съм директор на това горско стопанство. Благодатя на ЮЗДП за помощта. Сега е седмица на гората и искам да пожелая на всички лесовъдите да бъдат живи и здрави. Сега имаме честта да се занимаваме с еко туризъм в района. През последните две години бе направен 8-километров горски път, изградихме три баража, които „овалят“ бурните пролетни води, каза Георги Кабзималски, директор на „ДГС Рилски манастир“ и уточни, че билетите за посещението ще струват два лева за възрастни и лев за деца и пенсионери.

Обновяването на обекта е направено за около 45 000 лв. Обновени са архитектурни елементи, парапети, беседки, кътове за отдих и пейки.

Директорът на ЮЗДП – инж. Дамян Дамянов уважи събитието по откриване на пътеката.

 

„Работим посока изграждане на нови съоръжения, еко пътеки, поддържка и изграждане на горски пътища, закупуване на територии от частни лица. Това са основните приоритети, които работим пред последните години и мисля, че се справяме“, каза инж. Дамянов пред журналисти.

 

В днешния ден, макар и делничен, не липсваха желаещи да се разходят сред природата. През уикендите посещаемостта на района е значителна, а тази пътека дава възможност за пълноценна разходка и приятен отдих сред чистия въздух.

Свързани новини

Издирва се! Виждали ли сте бай Любен?

vesito

Обмислят създаването на зелени зони за ваксинирането на децата

desi

Оправдаха бившия кмет на Петрич за безстопанственост

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.