Възобнови проект за зацветяване и облагородяване на ключови места из Благоевград

Община Благоевград възобновява и разширява проект за  зацветяване и облагородяване на зелени площи, намиращи се в централната част и кварталите на града.

Сред местата, определени за засаждане са кръстовища с кръгово движение, площадно и подплощадно пространство, алеята към „Бачиново“ и самият парк, градинката пред сградата на пощата и т.н.

На кръговото кръстовище при бившите складове на „Зърнени храни“ вече има оформени фигури със засадени многоцветни цветя, които впечатляват преминаващите оттам жители и гости на града. Пред сградата на пощата също вече има оформена фигура, със засадени пъстроцветни цветя, както и в кашпите по централна градска част.

Проектът включва аранжировка от теменужки и луковични цветя, с различна багра и период на растеж. Идеята е да се поставят цветя, които да красят града целогодишно. По предложение на ландшафтния архитект на община Благоевград, луковиците, които се изваждат от вече съществуващи градинки ще бъдат засаждани в паркови пространства. Целта е максимално да се избегне унищожаването и изхвърлянето на цветя, които цъфтят сезонно.

Община Благоевград работи в посока осигуряване на целогодишно зацветяване и обособяване на нови зелени площи.

Апелираме жителите да бъдат отговорни към опазването и съхраняването на зелените, тревни и цветни площи в областния град!

 

Свързани новини

Експлозия на ул.“Марица“: Газова бутилка се взриви в апартамент в Благоевград

vesito

Нешка Робева: Ванга предсказа коронавируса

vyara

Почина дългогодишна преподавателка в ЮЗУ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.