Въвеждат частичен локдаун в Благоевград, вижте новите мерки…

Въвежда се частичен локдаун в Област Благоевград. Това стана ясно след извънредно заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.  До час се очаква да излезе заповед на директора на Регионална здравна инспекция – Благоевград, в която ще бъдат описани всички ограничителни мерки, които се налагат в региона заради значителния ръст на заболели от COVID – 19. Мерките ще бъдат в сила за 14 дни.

Сред ограниченията, които ще бъдат въведени са: затваряне на търговските обети тип „Мол”; ограничаване на събитията на открито и закрито; затваряне на кина, театри, фитнес зали, школи и другиж подобни; учениците от 5 до 12 клас ще преминат на дистанционна форма на обучение.

Заведенията остават отворени, но ще са с вечерен час до 22.00 часа.

По думите на областният управител Бисер Михайлов на база 14 дневна статистка, Област Благоевград е на 12 място по брой на заболели. Това налага и предприемането на спешни мерки.

Източник: Радио“Фокус“

Свързани новини

Веселка Лазарова и доброволци от Благоевград помагат на бездомните животни

vesito

Работна среща по проект BeePathNet Reloaded

vesito

Незаконна сеч в близост до Белица

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.