ВСС повиши в ранг трима благоевградски прокурори

Трима прокурори от Пиринско бяха повишени в ранг. Това стана с решение на прокурорската колегия на ВСС на вчерашното редовно заседание. Благоевградската прокурорка Елица Калпачка и петричката й колежка Пиринка Костадинова, които досега бяха с ранг „прокурор в АП“, са повишени в по-горен „прокурор във ВКП и ВАП“, а разложкият прокурор Костадин Чилев е повишен на място в по-горен ранг „прокурор в АП“.

И тримата повишени са заместници на административния ръководител на РП – Благоевград Борислав Ковачки, който има общо шестима заместници след окрупняването в една на всички 5 районни прокуратури в Пиринско.

Любопитното е, че разложкият Костадин Чилев е отскоро зам. административен прокурор, след като титулярката Ружена Кондева е започнала работа в софийската спецпрокуратура 3 дни преди решението на депутатите за закриване на спецпрокуратурата и спецсъдилищата. Така сега тя ще трябва да избере къде да продължи кариерата си – в Софийска градска прокуратура или Софийска окръжна прокуратура. На практика всички доскорошни спецмагистрати в момента не са на работа, но получават заплати, а до 3 месеца следва да решат в кои прокуратури или съдилища ще продължат трудовия си път.

Източник: Вестник „Струма“

Свързани новини

Зрелищна каскада край оранжериите на Петрич

vesito

Кметът Иван Кадев се срещна с председателя на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов

bilyana

Две учителки от гимназия в Благоевград с коронавирус

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.