Времето днес, 26 януари: Обилни снеговалежи, дъжд над Североизтока

Тази нощ само на отделни места слабо ще превали сняг, а вятърът ще отслабне, предаде БНТ. Минималните температури в повечето райони ще са между минус 3° и плюс 2°.

Максималните от 1 до 6 градуса, в източните части малко по-високи, в София 1-2° над нулата. Ще има валежи от сняг, главно в Югозападна България, а в североизточните райони предимно от дъжд, като през нощта срещу петък ще обхванат почти цялата страна.

Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, където ще натрупа снежна покривка, на места над 35 см. А на отделни места в източната половина от страната и по Черноморието ще има условия за поледици.

Облачно и с валежи от сняг ще бъде в планините. По-значителни ще са след обяд и през нощта срещу петък в Рило-Родопския масив. Ще бъде много ветровито. Ще духа умерен, временно силен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин южен вятър.

Свързани новини

Вдигат детските помощи за родители, които…

vesito

Кириле, не бъди такъв страхливец, излез и защити Лена

vesito

50 години ДГ „Здраве“ в Кресна

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.