Времето днес, прогноза за събота, 25 май

Днес ще бъде слънчево, предаде БНТ. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, малко по-ниски по Черноморието, в София – около 23°. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в Източна България – умерен вятър от североизток. И край морския бряг ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има мъгла.

Максимални температури ще са между 20 – 23°. Температурата на морската вода е от 18° до 20°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3 – 4 бала. И в планините ще е слънчево, но през втората половина на деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще останат без съществена промяна. В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста, над планинските райони и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там ще превали и прегърми. През следващите дни на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици; около и след обяд има условия за локални интензивни явления и градушки. Максималните температури ще бъдат от 19 – 20° до 25 – 27°.

Свързани новини

Всички аварийни екипи на ЕРМ Запад са на терен

vesito

Позиция на ЕРМ Запад относно неустойки при липса на електрозахранване

vesito

Над 54 000 десетокласници се явяват на НВО по математика

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.