Впечатляваща изложба, посветена на родовата памет на талантливата млада художничка Радина Росенова

При голям интерес, вчера бе открита изложбата „РОД® – Изкуството да съхраним родовата памет“ на талантливата млада художничка Радина Росенова. Нейните платна са подредени в Туристическия информационен център. Картините представят по оригинален начин всички области в България, като акцентът е върху посланията, скрити в шевиците.
Род е онова нещо, производно на корена, който ни държи и осмисля съществуването ни, споделя художничката. Според мен, родолюбието не се възпитава. Във всеки един нас то е закодирано в кръвта ни. Много се гордея, че съм потомка на Бенковски и това определено има влияние върху изкуството ми и върху мен като човек. А за шевицата вярвам, че това е вселенският ни код – изцяло посветена на позитивни послания. Код, който символизира хармонията и красотата в човешките взаимоотношения. Чрез картините си се опитвам да изградя един мост между млади и стари. Да търсим тази заедност, от която много се нуждаем – мисля, че можем да използваме кодовете на нашите деди, убедена е авторката на проекта.
Картините могат да бъдат видяни в ТИЦ до 12 октомври. Изложбата „РОД® – Изкуството да съхраним родовата памет“ е част от програмата, посветена на 110-годишнината от освобождението на Банско.
+17

Свързани новини

226 са новите случаи на коронавирус

vesito

Пак нагоре! 52 новозаразени с коронавирус в Благоевградска област

vesito

Пада такса смет в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.