Войната по пътищата: жертвите от катастрофи са се увеличили двойно!

Жертвите на катастрофи от май насам се увеличават от 20% до 50% в сравнение с 2020 г. В същото време КАТ, Агенция “Пътна инфраструктура” и Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата” са в ступор и не предприемат никакви действия за овладяване на лавинообразното нарастване на пътния травматизъм. Това обявиха за „труд“ от Института за пътна безопасност.

Статистическите данни, публикувани на сайта на “Пътна полиция”, показва, че от 1 януари до 8 юни 2021 година по пътищата у нас са загинали 162-ма души. Убитите при катастрофи са със 17 повече спрямо същия период на миналата година, когато техният брой е бил 145. Голямото увеличение не се дължи само на факта, че през март и април м. г. заради COVID-19 имаше блокади с КПП-та на областните градове, нито на намалелия с около 40% автомобилен трафик, включително и на чужденци, минаващи транзитно през България.

За първите 7 дни на юни тази година има 11 загинали, което e двойно повече от 2020 г. и с един човек повече спрямо 2019 г., когато жертвите са били 10, без да има каквито и да е ограничения, сочи анализът.

Свързани новини

Мъж, върнал се от Англия, е с коронавирус в Благоевград

desi

Горските от Разлог, нападнати с мачете от бракониери: Заплашиха, че ще ни заколят

vesito

Предизборната битка в Германия: Зелено и черно

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.